Geschiedenis

Geschiedenis

Oktober 2016.

Na de zoveelste avond dat mijn vrouw en ik een bordspel wilde spelen , maar niet direct iemand konden vinden die mee wilde spelen, vond ik het tijd worden dat ik mezelf eens meer ging verdiepen in de wereld van de spellenclubs en -verenigingen.

Ik heb via Facebook een locatie gevraagd waar ik gratis kon spelen met de “belofte” dat we wel de consumpties zouden kopen van de locatie. Ondertussen hadden we al wat spellenclubs bezocht, waaronder één  in Zaandam en een andere in Oostzaan, om te kijken wat we konden verwachten  van de diverse groepen. Veel verenigingen in de omgeving vragen entreegeld om de huur van de ruimte te kunnen betalen, dat wilde ik eigenlijk voorkomen.

Wat ons opviel is, dat deze groepen elk hun eigen karakter hadden.
Verschillende types bordspelers en daardoor dus ook verschillende types spellen.
Van groepen die vooral zware doordenkers spelen tot groepen die voornamelijk de oude vertrouwde spellen spelen.

Ik kreeg bij mijn zoektocht 4 reacties van mensen die een deel van ruimte ter beschikking wilde stellen voor me.  Dat vond ik al heel erg aardig.  Ik heb een paar locaties bekeken en kwamen uiteindelijk uit bij vrijwilligerspunt Triton te Purmerend.

Hier zijn we  op 8 Januari 2017 gestart met spelen.
Samen met de al reeds bestaande avond-groep zijn we daar onze spellen gaan spelen. Wat ons opviel was dat deze groep, bestaande uit al wat oudere mensen vooral de bekende spellen als Rummikub en Tridomino speelde.

Deze spellen worden vaak genoemd  als we melden dat we spellen spelen.

De door ons meegebrachte spellen waren voor hen  onbekend. 

Dat zorgde ervoor dat we onze nieuwe spellen aan andere mensen konden leren, wat erg leuk was.

Hier leerden we onze eerste vaste spelers kennen die tot de dag van vandaag nog bij ons in de groep zijn. Ik noem hen de steunpilaren  van onze club, zonder hun inzet waren we nooit zo groot geworden.

Na een paar maanden met veel plezier gebruik te hebben gemaakt van de ruimte in Triton.  De ruimte in Triron konden we tot 22:00 uur gebruiken, met uitloop naar 22:30 uur. Maar het bleef vervelend om om half elf te moeten afbreken als het spel nog niet was afgelopen.  Daarom zijn we gaan uitkijken naar een andere ruimte.

Een van onze spelers van het eerste uur, ging voor ons navraag doen bij Concordia. Deze vonden het prima dat wij op de maandag de ruimte beneden wilden gebruiken. En dus zijn we op 10 April 2017 overgestapt naar Concordia, waar we tot Juni  2019 elke maandag onze spellenavond houden.

Vanaf 11 Oktober 2021 zijn we weer vollop in beweging. Nieuwe locatie en nog meer ruimte om uit te breiden. we hebben genoeg plaats voor 20 man in een ruimte, maar als het moet kunnen we ook opschalen naar 50 man.

We starten rond 19:00 uur en als het een beetje uitloopt tot 23:00 uur.
Onze groep bestaat uit meer dan 42 leden, waarvan er elke week zo’n 15 aanwezig zijn.

Onze leden zijn vooral geïnteresseerd in middelzware en lichte spellen. Niet omdat we zwaarder niet aankunnen of zo, maar vooral omdat we veel diverse spellen willen spelen op een avond. We spelen vaak 3 tot 5 verschillende spellen op één avond.

Dat we elke Maandagavond spelen is redelijk uniek, de meeste verenigingen hebben maar 1 á 2 speelavonden in de maand.

Hierdoor zorg je er voor dat niemand zich opgedrongen voelt om te komen en komt wanneer het hen uitkomt.

Buiten deze avond hebben we ook speciale dagen zoals op een zondagmiddag, maar deze worden apart aangegeven. Op deze dagen spelen we de gehele dag door spellen en komen ook de wat uitdagendere spellen aan bod.

We krijgen veel vragen over mensen die alleen zijn en het een drempel vinden om opeens in een bestaande groep te komen. We kunnen u geruststellen, we zijn allemaal wel eens alleen binnen gekomen en we weten hoe het is om in een onbekende groep te zijn. Je zal merken, bij ons ben je na 5 minuten al een van “ons” en kan je onbevangen en ontspannen bij ons aanschuiven.