Naar de Galaxy en verder

Maandagavond is het weer zover.

Vers in de collectie is de nieuwe versie van Galaxy trucker.
een spel waarin jij een ruimteschip moet maken die bestand is tegen ruimte afval, astroïden en vijanden. Kan jij binnen de tijd een ruimteschip maken die er mooi uitziet en ook nog een schild en wapens heeft om je te beschermen ?.. speel mee.
we zullen een “Blast of fun” hebben.

Geslaagde eerste avond na corona

Wat een gezellige avond is het geworden.
Hoewel ik een beetje angstig was dat deze avond vrij rustig zou verlopen.
werd het toch een Hele gezellige avond.

Met 11 man voor de eeste avond, vond ik het al weer een succes.
We waren keurig op tijd, en niet veel later kwamen de andere ook al, zodat om 19:00 iedereen al binnen was. Snel werden er groepjes gemaakt één groepje ging een dino pretpark maken. De ander ging zich bezig houden met vogeltjes in hun habitat brengen en ik had het genoegen om in een heuse U-boot te duiken.. euhmm nee met een U-boot te duiken..

De sfeer was zoals altijd gemoedelijk en rustig, af en toe een kleine opwelling door de U-boot die weer iets voor zijn kiezen gegooid kreeg, maar voor de rest lekker rustig.

Met dank aan Cultureel wijkcentrum De Zuid-Pool

Nieuwe locatie: wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool

Het is ons weer gelukt om een nieuwe locatie te krijgen voor onze vrolijke groep bordspel spelende mensen. Vanaf 11 Oktober 2021 zitten we (of staan, als de spanning oploopt) in het prachtige activiteitencentrum de Zuid-Pool. Makkelijk te bereiken via ov, auto en ander vervoer, gelegen in het prachtige Purmer-Zuid.

Hopelijk zien we je spoedig bij ons.

kleine privé bijeenkomsten en digitaal

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. Gelukkig hebben we niet stil gestaan. Vele van ons zijn digitaal gegaan en zijn nu dus ook te vinden bij diverse digitale bordspel site’s. we hebben ook een eigen Facebook site gemaakt voor onderlinge afspraken te maken bij mensen thuis.

Bij de besloten pagina, waar je voor kan aanmelden, kun je in kleine groepjes van max 4 personen afspreken bij iemand thuis. natuurlijk verzoeken we wel alle RIVM maatregelen te respecteren, dus bij elke vorm van ziekteverschijnselen niet komen. Meer info, email ons. info@bordspellenpurmerend.nl

Voor de spelers die het niet erg vinden om op de pc te spelen, we zijn te vinden op BoardGame Arena (BGA) onder onze eigen naam: https://boardgamearena.com/group?id=5133837 ( bordspellen Purmerend )

Boardgame arena is een van de grootste bordspellen speel site’s waar je gratis of met een betaal account bordspellen kan spelen. elke week komen er meer spellen bij. zoals gezegd gratis of betaald. sommige spellen moet je via account spelen andere kan je gewoon direct spelen. Als je mij of iemand van de groep aantreft kun je meestal ook via ons dat spel spelen. vragen, mail ons 🙂

https://boardgamearena.com/welcome

Blijf gezond en houd afstand.. maar dat houd niet in dat je geen plezier kan hebben. !

Hoe wordt je bordspel ontwikkelaar ?

De huidige situatie trekt veel nieuwe spelers aan, maar gelukkig ook nieuwe spel ontwikkelaars 🙂

De enthousiaste Mylan loopt een dag mee met een bordspel ontwikkelaar. Samen met Jochem van Gelder ervaart hij hoe het is om als bordspel ontwikkelaar te werken. Een leuke manier om het mooie vak te promoten!

Corona treft ook ons helaas.

Beste bordspel speler,

Welkom op de site van Bordspellen Purmerend!

Helaas moeten we ons gedwongen voelen voorlopig geen maandag avonden meer te organiseren. En zijn tot verdere info niet meer op maandag avond samen te komen.

We weten nog niet wanneer we weer als groep kunnen spelen, dat doet ons pijn in het hart. Maar we weten hoe belangrijk het is.

We hebben op facebook een (besloten) pagina waar je voor kan aanmelden om in kleine groepjes van max 4 personen af te spreken bij iemand thuis. natuurlijk verzoeken we wel alle RIVM maatregelen te respecteren, dus bij elke vorm van ziekte verschijnselen niet komen. Meer info, email ons.

Voor de spelers die het niet erg vinden om op de pc te spelen, we zijn te vinden op BoardGame Arena (BGA) onder onze eigen naam: https://boardgamearena.com/group?id=5133837 ( bordspellen Purmerend )

Blijf ons volgen op Facebook en op twitter en houd vooral deze website in de gaten.

Indien u vragen heeft, mail ons dan op info@bordspellenpurmerend.nl

We wensen u sterkte en veel gezondheid toe,

Namens Bordspellen Purmerend,

Waar koop ik mijn spellen

Als je net nieuw bent in de hobby en je kijkt in de gemiddelde speelgoed winkel, dan kom je er al snel achter dat er een hoop spellen zijn die niet bij ze te koop zijn. Dit klopt deels gelukkig. Bij steeds meer speelgoedwinkels kan je de betere spellen kopen. Een voorbeeld bij ons in de buurt is Jase & Joy waar Barend Kruijff regelmatig nieuwe spellen in zijn assortiment aanvult. Maar als je nu net het spel zoekt dat even niet in zijn assortiment zit, waar ga je dan heen ?

Er zijn diverse grote en kleine speciaalzaken in Noord-Holland om heen te gaan. het zou een dagtaak worden om ze allemaal op te gaan noemen, maar er zijn er een paar die in de buurt van Purmerend zijn die het noemen waard zijn.

Amsterdam

Friend & foes

Een gezellige winkel & speelplek. ze hebben buiten de ervaring van de spellen ook speelavonden en evenementen. Kijk op hun site voor meer info (agenda)

The Gamekeeper

Deze gezellige kleine winkel in het centrum van Amsterdam staat in de Hartenstraat. en is met 10 min. lopen lekker dicht bij het station. De winkel oogt klein, maar diep is deze zeker. veel spellen in het Nederlands maar ook in het Engels. veel losse componenten en sleeves voor kaarten. ook hebben ze handige hulpjes als kaarthouders en andere aanverwanten.

Schaak en Go winkel “Het paard”

van ouds her een speciaalzaak voor schaakspellen en aanverwanten. Maar hebben ook veel hedendaagse spellen staan. helemaal weggestopt in de Haarlemmerdijk is dit gezellige winkeltje een bron van inspiratie. Als de grote speciaalzaken al uitverkocht zijn, dan is de kans aanwezig dat zij het wel hebben. Niet omdat ze grote voorraden hebben, maar omdat ze nog niet zo bekend zijn. Maar nu weten jullie het ook.

22 Februari Spellenbeurs Alkmaar

spelplezier voor iedereen

Voor iedere leeftijd is er een ruime variatie in spellen. Denk daarbij aan diverse bord en kaartspellen maar ook aan spellen als Magic The Gathering, Dungeons & Dragons en Warhammer!

De spellen worden beschikbaar gesteld door diverse standhouders waarbij ook uitvoerig aandacht is voor de uitleg ervan en je het spel kan spelen en uitproberen.

Als je enthousiast geworden bent over het spel is het mogelijk het spel aan te schaffen. En omdat je inmiddels de regels kent kan je dus de rest van het weekend meteen het spel spelen!

Naast de spellen die uitgelegd worden zijn er meer spellen te koop. De spellentoren zal er aanwezig zijn voor verkoop en deskundig advies. En voor de koopjesjagers onder ons zijn er tweedehands spellen te koop!

Zondag 16 februari 2020 is er weer speel zondag

diverse spelen

Net zoals voorgaande maand zullen ook deze zondag weer vanaf 12:00 de deuren bij Concordia open gaan om bordspellen te spelen.

Entree is gratis en drankjes zijn schappelijk geprijsd.

moeten we nog iets mee brengen of kunnen we zo aanschuiven ?

we spelen spellen die we zelf meebrengen van onze collectie thuis, we vragen u dan ook voorzichtig om te springen met deze. moeten we zelf iets meebrengen of kunnen we zo aanschuiven ?. Ja en nee, je hoeft niets zelf mee te nemen, maar als je iets wil spelen wat bij jou thuis niet gespeeld wordt is het beter om het mee te nemen. Mocht je iets willen spelen maar je hebt het niet zelf in de collectie, maar wel gezien dat we het hebben, vraag het aan ons via email of facebook.

Aankomende Zondag weer speel Zondag in Concordia

Zondag de 19de januari is het weer zover, dan hebben we weer een speel middag in Concordia. Vanaf 12:00 gaan de deuren open om gezellig met ons een bordspel te spelen.

diverse spelen

Aanmelden niet verplicht, maar wel wenselijk als je iets speciaals wil spelen.

Om 12:00 starten we met bordspellen te spelen, iedereen is welkom. aanmelden is niet verplicht maar wel wenselijk al je iets speciaals wil spelen. We kunnen niet al onze spellen meenemen, dus als je iets wil spelen dat je wel op de foto’s hebt gezien maar zelf niet meeneemt dan moet je het even melden aan ons.

We stoppen met spelen als we geen zin meer hebben en uit ervaring betekent dat we tot redelijk laat doorgaan. je kan dus gedurende de dag gewoon binnenstappen.

Omdat dit spelen zijn uit privé collectie verzoeken we de gasten met respect om te gaan met de spellen van andere. Dit houd in geen eet en drinkwaren direct bij de spelen.

We hopen jullie te zien,
fijne zondag en tot ziens !