22 Februari Spellenbeurs Alkmaar

spelplezier voor iedereen

Voor iedere leeftijd is er een ruime variatie in spellen. Denk daarbij aan diverse bord en kaartspellen maar ook aan spellen als Magic The Gathering, Dungeons & Dragons en Warhammer!

De spellen worden beschikbaar gesteld door diverse standhouders waarbij ook uitvoerig aandacht is voor de uitleg ervan en je het spel kan spelen en uitproberen.

Als je enthousiast geworden bent over het spel is het mogelijk het spel aan te schaffen. En omdat je inmiddels de regels kent kan je dus de rest van het weekend meteen het spel spelen!

Naast de spellen die uitgelegd worden zijn er meer spellen te koop. De spellentoren zal er aanwezig zijn voor verkoop en deskundig advies. En voor de koopjesjagers onder ons zijn er tweedehands spellen te koop!

Zondag 16 februari 2020 is er weer speel zondag

diverse spelen

Net zoals voorgaande maand zullen ook deze zondag weer vanaf 12:00 de deuren bij Concordia open gaan om bordspellen te spelen.

Entree is gratis en drankjes zijn schappelijk geprijsd.

moeten we nog iets mee brengen of kunnen we zo aanschuiven ?

we spelen spellen die we zelf meebrengen van onze collectie thuis, we vragen u dan ook voorzichtig om te springen met deze. moeten we zelf iets meebrengen of kunnen we zo aanschuiven ?. Ja en nee, je hoeft niets zelf mee te nemen, maar als je iets wil spelen wat bij jou thuis niet gespeeld wordt is het beter om het mee te nemen. Mocht je iets willen spelen maar je hebt het niet zelf in de collectie, maar wel gezien dat we het hebben, vraag het aan ons via email of facebook.

Aankomende Zondag weer speel Zondag in Concordia

Zondag de 19de januari is het weer zover, dan hebben we weer een speel middag in Concordia. Vanaf 12:00 gaan de deuren open om gezellig met ons een bordspel te spelen.

diverse spelen

Aanmelden niet verplicht, maar wel wenselijk als je iets speciaals wil spelen.

Om 12:00 starten we met bordspellen te spelen, iedereen is welkom. aanmelden is niet verplicht maar wel wenselijk al je iets speciaals wil spelen. We kunnen niet al onze spellen meenemen, dus als je iets wil spelen dat je wel op de foto’s hebt gezien maar zelf niet meeneemt dan moet je het even melden aan ons.

We stoppen met spelen als we geen zin meer hebben en uit ervaring betekent dat we tot redelijk laat doorgaan. je kan dus gedurende de dag gewoon binnenstappen.

Omdat dit spelen zijn uit privé collectie verzoeken we de gasten met respect om te gaan met de spellen van andere. Dit houd in geen eet en drinkwaren direct bij de spelen.

We hopen jullie te zien,
fijne zondag en tot ziens !

3de Jaar is ingegaan

Als eerste wil ik Iedereen een fijn en gezond 2020 toewensen.

het was vorig jaar een druk jaar voor ons, waarin we veel nieuwe leden mochten ontvangen. Maar geen zorgen, niet iedereen komt op de zelfde maandag opduiken. Onze groep bestaat uit ruim 30 man, waarvan er gemiddeld 12 per week aanschuiven.

Het fijne van onze groep is dat je komt wanneer en hoelang het je uitkomt.

thinking
bordspellen stimuleren het brein

Sommige mensen komen eens in de maand, andere elke week. Er zijn mensen die de hele avond blijven en sommige gaan na één spel al weer naar huis. Bij ons kan dat allemaal. je bent vrij in wat je doet, zolang je maar even aangeeft aan de mensen met wie je speelt, dat je aan een tijdslimiet zit of zo iets. Het zou zonde zijn als je aan een spel gaat beginnen die 2 uur duurt en na een uur al afhaakt, dat is voor niemand leuk.

Ook dit jaar zijn we de meeste Maandagen gewoon aanwezig. Er zal net als vorig jaar misschien een enkele maandag uitvallen, maar dan vermelden we het op de site en op facebook. Mocht je vragen hebben stel ze gerust, daar zijn we voor.

Nieuw op de site

Vanaf deze maand gaan we in een aparte rubriek aangeven welke spellen er gespeeld zijn die week/ maand. Dit doen we om jullie de lezer te laten zien welke spellen er zowel gespeeld worden in onze groep. Voor de leden is het leuk om even te zien wat ze gespeeld hadden en of ze het nog een keer willen spelen of juist iets heel anders willen meenemen.

We nemen ook spellen mee op verzoek, om te testen of om de regels beter te leren

Natuurlijk kan je als je op een van de maandagen komt, aangeven dat je een bepaald spel wil spelen. We kijken in onze groep wie hem heeft en we proberen het spel dan aanwezig te hebben.

De Zondagen komen weer terug
We gaan ons ook weer concentreren op de zondag, eens per maand willen we de gelegenheid geven om de gehele dag (zondag) te komen spelen. Data en tijden komen nog. Meer weten ?, mail ons.

Groetjes en hopelijk tot ziens namens het hele team,

Jeroen en Dagmare Klugt

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020

Afgelopen maandag een voorschot genomen op kerst en onze eigen kerstfeestje gevierd met eten, drinken en veel bordspellen.

Onze heerlijke snacks die we mee hebben genomen voor deze speciale kerst editie.

Het was gezellig druk en er was genoeg eten en drinken meegenomen voor zeker de dubbele hoeveelheid gasten. De groep was is opgedeeld in 2 groepen de ene groep ging zich verdiepen in de donkere gebieden van de spelers hun gedachten en speelde Dixit. De andere groep ging de race aan met raceauto’s in PitchCar en flikten hun vingers stuk om als eerste over de finish te komen. Daarna moesten de Piraten er aan geloven met veel muiterij en schatgraven in Jolly Roger “the game of piracy & mutiny” om af te sluiten met een andere muiter in fake artist goes to new york. Een van de vele grappige spellen die ik dit jaar heb gespeeld. Een van de tekenaars weet niet wat hij/zij tekenen moet, deze moet raden wat het is. De andere artiesten moeten raden wie de fake artiest is. Erg veel en hard gelachen om de bijzondere afwijkende tekeningen die op tafel kwamen.

De andere groep was na Dixit dieper gedoken in die Crew, een slagenspel die je gezamenlijk moet spelen om te winnen. Eind dit jaar ook in het Nederlands te krijgen bij 999 games. een ander deel van de groep ging aan de slag met Letter Jam. een zeer vermakelijk maar lastig spel met letters. Daarna kwam Point salad op tafel waarin je belachelijk veel punten moet maken met groenten. Daarna kwam Saboteur op tafel, een van de vele spellen die je laat twijfelen wie je vrienden echt zijn. En om het nog erger te maken kwam Diamant op tafel, Hebzucht en lef in één klein kaartspel.

We hebben een heerlijke avond gehad met leuke en vooral vermakelijke spellen. Over een kleine maand gaan we ons 3de jaar in. Hoop dat iedereen er dan gezond bij is.

Fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2020.

Essen

Internationale Spieltage
SPIEL 2019
Messe Essen 24 – 27 oktober 2019

Op 24 oktober 2019 beginnen in Essen de Internationale Spieltage 2019, de grootste spellenbeurs ter wereld met 86.000 m2 expositieruimte, 1200 exposanten uit 53 landen, zo’n 190.000 bezoekers en zo’n 1.500 nieuwe producten. Spiel wordt dit jaar voor de zevenendertigste keer gehouden. Wat in de tachtiger jaren begon met twaalf uitgevers in een schoolgebouw, is uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met internationale allure.

Een kleine selectie van vorige jaren, Essen is leuk maar erg druk 🙂

Jubilieum 2 ½ jaar Bordspellen Purmerend!


In Juli 2019 bestaat onze Bordspellen Speelgroep alweer 2 ½ jaar. Nu alweer bijna 2 jaar in Concordia op de Koemarkt. Elke week op maandagavond komen de spellenliefhebbers bijeen om zeer uiteenlopende bordspellen te spelen. In een ongedwongen en gezellige sfeer vindt iedereen wel iets van zijn/haar gading.

Ondertussen is onze eigen spellencollectie aardig gegroeid. We hebben er zelfs een kamer voor ingericht, onze eigen walk-in closet, maar dan met bordspellen. Het enthousiasme is na deze 2 ½ jaar niet minder, maar steeds groter geworden. Wat is de bordspelwereld groot! Er valt nog zoveel te ondekken. Zelfs nu komen er op de maandag spellen voorbij die we nog niet kenden of gespeeld hebben. Dit kunnen nieuwe spellen zijn, maar ook de wat oudere spellen, die zeker niet minder (hoeven te) zijn.

We hopen dat we na de zomer(vakantie) weer eens een speeldag op zondag kunnen organiseren.

Dank aan alle spelers voor hun enthousiasme voor deze fantastische hobby. En tot maandag!

Dagmare & Jeroen

Grootste spellen-beurs in Nederland verhuist !

De 22ste maart 2019 is bekend geworden dat de grootste spellenbeurs in nederland, die in Eindhoven werd gehouden, gaat verhuizen naar de jaarbeurs in Utrecht.
9 en 10 November zal het Spellenspektakel hier voor de 26ste keer worden gehouden. De rede dat het niet meer in Eindhoven is, komt door de sluiting van de beurs in Eindhoven.

Afgelopen jaren was het altijd samen met Glow gehouden. De laatste jaren werd het steeds drukker. Iets dat ik niet zo fijn vond omdat ik niet zo goed tegen drukte kan. Glow blijft, maar de Beurs verhuist nu dus naar Utrecht. Makkelijk toegankelijk via openbaarvervoer en ruime parkeergelegenheid. ook de hotels in de buurt zijn erg mooi en goed verzorgt. Vroeg boeken is een must omdat de prijzen dan nog laag zijn.

Meer info op: https://spellenspektakel.nl/

Ook in de tuin heerlijk spelen

Gezellig Buiten spelen

De feestdagen zijn al weer ver achter ons en we gaan ons alweer verheugen op de lente en zomerdagen. lekker in de tuin of balkon gezellig tot laat in de avond met elkaar bordpellen spelen. Maar wat gaan we spelen ?…

Heeft u deze vraag en vele andere ook ?

kom gezellig bij ons aanschuiven op de maandagavond. We spelen diverse spellen van “filler”(lekker kort en luchtig) tot de zware denkers en alles er tussen.

juist op zo’n lekkere warme avond in de tuin is het leuk om een spel te spelen dat geen last heeft van wind en gezellig genoeg om het eventueel vaker op een avond te spelen.

Wat kan ik spelen als ik buiten ben, mijn krant gaat al alle kanten op als ik in de tuin lees

Ik raad u dan de dobbelspel aan, leuke bordspellen met dobbelstenen die garant staan voor een gezellige avond met vrienden. of een spel met zware speelstukken.

Qwixx, Een leuk en verslavend dobbelspel waarin je rijtjes moet vullen zoals je bij bingo doet, alleen eenmaal gezet mag je geen getallen ervoor meer invullen. Bedoeling van het spel is, zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten te scoren door 2 rijen af te sluiten en zoveel mogelijk getallen in een rij te kruisen.

Plus punten: Eenvoudig, snel, niet wachten maar gewoon meekijken en mee kruisen tot je zelf weer mag dobbelen
min punt: verslavend

qwixx

Qwirkle:

Als Dobbelen niet je ding is, kan je ook aan de Qwirkle

Qwirkle, Domino maar dan leuker

Qwirkle is een spel waar je stenen aanlegt die dan wel de zelfde kleur hebben of vorm. wie alle 6 varianten van of 1 kleur of vorm heeft, heeft een Qwirkle. Wie eind van het spel de meeste punten heeft, is de winnaar. Dit spel bestaat uit massieve blokjes die niet snel wegwaaien. om de beurt leg je een rij aan op bestaande rijen of je pakt er een blokje bij, hopende nu wel een rij te kunnen neerleggen.

Pluspunten: gameplay is eenvoudig, snel geleerd maar moeilijk om goed te worden.

minpunten: grote blokken, neemt veel ruimte in.

Tijdens de feestdagen geen speel avond

Hi beste bordspel vrienden.

 

Tijdens de feestdagen is het gebruikelijk om lekker met vrienden en familie rond de kerstboom (of ander object) te zitten en gezellig met elkaar (bord)spellen te spelen. Ook wij zullen dit zeker gaan doen, maar niet in Concordia.  De eerste speelavond in het nieuwe jaar  is op  7 Januari.  Kan je toch niet wachten en toch een grote behoefte hebben om met ons een bordspel te spelen ? .. email ons en wie weet, houden we een private party 🙂

fijne feestdagen, een gezond en vooral plezierig uiteinde en heel veel bordspel plezier toegewenst …

Jeroen Klugt