Ook in de tuin heerlijk spelen

Gezellig Buiten spelen

De feestdagen zijn al weer ver achter ons en we gaan ons alweer verheugen op de lente en zomerdagen. lekker in de tuin of balkon gezellig tot laat in de avond met elkaar bordpellen spelen. Maar wat gaan we spelen ?…

Heeft u deze vraag en vele andere ook ?

kom gezellig bij ons aanschuiven op de maandagavond. We spelen diverse spellen van “filler”(lekker kort en luchtig) tot de zware denkers en alles er tussen.

juist op zo’n lekkere warme avond in de tuin is het leuk om een spel te spelen dat geen last heeft van wind en gezellig genoeg om het eventueel vaker op een avond te spelen.

Wat kan ik spelen als ik buiten ben, mijn krant gaat al alle kanten op als ik in de tuin lees

Ik raad u dan de dobbelspel aan, leuke bordspellen met dobbelstenen die garant staan voor een gezellige avond met vrienden. of een spel met zware speelstukken.

Qwixx, Een leuk en verslavend dobbelspel waarin je rijtjes moet vullen zoals je bij bingo doet, alleen eenmaal gezet mag je geen getallen ervoor meer invullen. Bedoeling van het spel is, zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten te scoren door 2 rijen af te sluiten en zoveel mogelijk getallen in een rij te kruisen.

Plus punten: Eenvoudig, snel, niet wachten maar gewoon meekijken en mee kruisen tot je zelf weer mag dobbelen
min punt: verslavend

qwixx

Qwirkle:

Als Dobbelen niet je ding is, kan je ook aan de Qwirkle

Qwirkle, Domino maar dan leuker

Qwirkle is een spel waar je stenen aanlegt die dan wel de zelfde kleur hebben of vorm. wie alle 6 varianten van of 1 kleur of vorm heeft, heeft een Qwirkle. Wie eind van het spel de meeste punten heeft, is de winnaar. Dit spel bestaat uit massieve blokjes die niet snel wegwaaien. om de beurt leg je een rij aan op bestaande rijen of je pakt er een blokje bij, hopende nu wel een rij te kunnen neerleggen.

Pluspunten: gameplay is eenvoudig, snel geleerd maar moeilijk om goed te worden.

minpunten: grote blokken, neemt veel ruimte in.