Waar koop ik mijn spellen

Als je net nieuw bent in de hobby en je kijkt in de gemiddelde speelgoed winkel, dan kom je er al snel achter dat er een hoop spellen zijn die niet bij ze te koop zijn. Dit klopt deels gelukkig. Bij steeds meer speelgoedwinkels kan je de betere spellen kopen. Een voorbeeld bij ons in de buurt is Jase & Joy waar Barend Kruijff regelmatig nieuwe spellen in zijn assortiment aanvult. Maar als je nu net het spel zoekt dat even niet in zijn assortiment zit, waar ga je dan heen ?

Er zijn diverse grote en kleine speciaalzaken in Noord-Holland om heen te gaan. het zou een dagtaak worden om ze allemaal op te gaan noemen, maar er zijn er een paar die in de buurt van Purmerend zijn die het noemen waard zijn.

Amsterdam

Friend & foes

Een gezellige winkel & speelplek. ze hebben buiten de ervaring van de spellen ook speelavonden en evenementen. Kijk op hun site voor meer info (agenda)

The Gamekeeper

Deze gezellige kleine winkel in het centrum van Amsterdam staat in de Hartenstraat. en is met 10 min. lopen lekker dicht bij het station. De winkel oogt klein, maar diep is deze zeker. veel spellen in het Nederlands maar ook in het Engels. veel losse componenten en sleeves voor kaarten. ook hebben ze handige hulpjes als kaarthouders en andere aanverwanten.

Schaak en Go winkel “Het paard”

van ouds her een speciaalzaak voor schaakspellen en aanverwanten. Maar hebben ook veel hedendaagse spellen staan. helemaal weggestopt in de Haarlemmerdijk is dit gezellige winkeltje een bron van inspiratie. Als de grote speciaalzaken al uitverkocht zijn, dan is de kans aanwezig dat zij het wel hebben. Niet omdat ze grote voorraden hebben, maar omdat ze nog niet zo bekend zijn. Maar nu weten jullie het ook.